Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для побудови переходів та пунктів пропуску на Львівщині треба мінімум п’ять років — Валерій П’ятак

Мінімум 5 років потрібно Львівщині для побудови необхідних переходів та пунктів пропуску. Про це „Гал-info” розповів заступник голови ЛОДА з економічних питань Валерій П’ятак.
Основною проблемою, за його словами, є відсутність достатнього фінансування, яке, як сподіваються, надасть ЄС.
«Зараз будується тільки Рава-Руський перехід, і не треба думати, що завтра будуватиметься другий. Підготовка до будівництва — це роки.  Ми хотіли б почати роботи в Нижанковичах, Грушів-Будоміж, але зараз це неможливо. Ми працюємо над тим, щоб переконати з польськими колегами європейську спільноту, що в умовах євроінтеграції варто щоб ЄС профінансував ці роботи, і сподіваємося, що нам це вдасться. А ми, своєю чергою, на себе взяли б роботи по шляхах. При активній роботі це займе мінімум 5 років. Це дуже капіталомісткі роботи. Лише на під’їзди, дороги за попередніми розрахунками потрібно 3 мільярди коштів”, — розповів Валерій П’ятак.
Нагадаємо, що будівництво міжнародних автомобільних пунктів пропуску „Грушів-Будоміж” і „Угринів-Довгобичів” на українсько-польському кордоні може початися уже в другому півріччі 2006 року і буде продовжуватися біля двох років. Про це заявляв начальник головного управління економіки Львівської облдержадміністрації Микола Вознюк.
Крім того, планувалося, що будуть реконструйовані існуючі пункти пропуску. Зокрема, буде обновлений пішохідний перехід „Шегині”, почнуться роботи з реалізації проекту реконструкції автомобільного пункту пропуску „Рава-Руська”.
У пункті пропуску „Смільниця-Кросценко” з 1 квітня 2006 року відкрився рух транспорту загальною вагою до 7,5 т. Обмеження стосуються тільки товарів, що підлягають санітарному, ветеринарному, фітосанітарному контролю, а також небезпечних вантажів. На даний момент Львівська облдержадміністрація підготувала листи Міністерству фінансів і Державній службі автомобільних шляхів щодо виділення засобів з держбюджету і проведення реконструкції цієї дороги.
За словами голови ЛОДА Петра Олійника, уже підписано угоду на суму 90 млн євро з ЄБРР для реновації дороги від Стрия до Львова та від Львова до Бродів. Крім того, вісім мільйонів гривень виділено на прокладання нових доріг до гірськолижних курортів.
Петро Олійник також висловив сподівання, що незабаром розпочнуть роботи з будівництва дороги Краковець-Львів нові концесіонери.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ