Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для поглиблення співпраці П’ятак запропонував створити українсько-ісландську робочу групу регіонального рівня

Сьогодні, 8 листопада, відбулася зустріч делегації ісландських бізнесменів на чолі з  міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Республіки Ісландія Валгердур Сверрісдоттір зі львівською делегацією, очолювану головою Львівської ОДА Петром Олійником. Під час зустрічі було обговорено питання економічної та культурної співпраці між державами. Перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак запропонував створити робочу українсько-ісландську групу регіонального рівня для поглиблення співпраці.
Напередодні міністр відвідала Київ, де зустрілася з міністром фінансів України Миколою Азаровим, і вони підписали угоду про уникнення подвійного оподаткування. Міністр зазначила, що „є змога працювати у багатьох галузях, зокрема культури та туризму”.
Під час зустрічі Андрій Садовий зазначив, що Львів зацікавлений у закордонних інвестиціях, зокрема для розвитку автошляхів, Львівського аеропорту. Він відзначив, що населення Львова є значною мірою висококваліфіковане і це дозволяє розміщати у Львові високотехнологічні виробництва. Він також звернув увагу на те, що нинішня ситуація із подорожчанням російського газу покаже Україні, що таке незалежність, оскільки більшість будівель у Львові розраховані на дешевий газ. Андрій Садовий висловив сподівання, що Львів стане переговорним майданчиком між Україном та ЄС.
Нагадаємо, міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Республіки Ісландія Валгердур Сверрісдоттір перебуває в Україні з офіційним візитом з 5 листопада.
Дипломатичні відносини між України та Республікою Ісландії встановлені ще 30 березня 1992 року, а на початку жовтня 2003 року було відкрите Почесне консульство Ісландії у Києві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ