Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для Президента сьогодні розпустити парламент — це зробити великий подарунок для БЮТ і велику дурницю для «Нашої України» — Андрій Єрмолаєв

Для Президента сьогодні розпустити парламент — це зробити великий подарунок для БЮТ і велику дурницю для «Нашої України», — переконаний президент центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв. Як зазначив Єрмолаєв в коментарі «Гал-info»,  Віктор Ющенко скоріш за все не піде на розпуск Верховної Ради, яка, своєю чергою, найімовірніше і не дасть главі держави підстав для свого розпуску.
«Те, що зараз звільняють багатьох міністрів від «Нашої України», — це нормально. Парламент має законне право призначати і відправляти у відставку міністрів, тим більше, що більшість із них самі написали заяви на звільнення. Лише міністр закордонних справ та міністр оборони призначені за конституційною квотою Президента. Хто б там що не заявляв, але я не думаю, що депутати підуть на такі неконституційні дії і  відправлять у відставку цих міністрів без відповідної на те волі глави держави, — переконаний Андрій Єрмолаєв. — Якщо ж все таки парламент самовільно відправить у відставку Тарасюка і Гриценка, хоча це дуже малоймовірно, то теоретично Віктор Ющенко матиме право розпустити Верховну Раду.   Однак я не виключаю, що він цим правом не скористається. Для Президента розпустити зараз парламент — це зробити подарунок для БЮТ і велику дурницю для блоку «Наша Україна», який у разі дострокового голосування швидше за все розколеться, піде кількома ешелонами і програє вибори вщент».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ