Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для прибирання Львова закупили 37 одиниць техніки, але через непроплату отримали тільки 8

«Ми закупили 37 одиниць техніки, отримали тільки 8 одиниць, решта – чекає на проплату», – про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Погода погіршується. Сьогодні більше 100 одиниць техніки готові виїжджати на вулиці нашого міста, це більше 20 піскорозкидувачів. В цілому, нема проблем – є піскосуміші, є паливо. Ще зі середи минулого тижня ведеться цілодобове чергування. Водії, всі спеціалісти, які потрібно, сьогодні будуть задіяні. Враховуючи, що сьогодні з 14.00 год. ми починаємо прибирання, велике прохання до водіїв – не паркуватись на узбіччі, щоб машини могли прибирати. Якщо буде більший снігопад, щоб можна було відгортати сніг. Прохання, щоб люди без зайвої необхідності не користувались приватним транспортом. Чому? Бо вночі буде ожеледиця. Хто ще не перейшов на зимову резину, треба це обов’язково зробити. Це не жарти. Краще утриматись і користуватись громадським транспортом», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми закупили 37 одиниць техніки. Отримали тільки 8 одиниць техніки, вся інша техніка чекає на проплату. 8 млн грн лежить у казначействі. Казначейство блокує ці кошти. Поки кошти не проплатять, жоден виробник техніку нам не віддасть. Тому це велика проблема, це питання я піднімаю перед усіма, бо жартувати не можна. Сьогодні буду телефонувати у казначейство, у Міністерство фінансів, бо без хорошої техніки важко буде прибирати. Ми не очікуємо надзвичайних снігопадів, тому, думаю, технікою, яка є, ми справимось. По казначейству ми вже доходимо до 100 млн грн непроплат», – додав Андрій Садовий.

Додамо, що Департаментом житлового господарства та інфраструктури проводиться закупівля 35 одиниць спецтехніки, 2 обладнання (для ЛКП «ШРП» районів): 12 піскорозкидувачів; 11 підмітальних тракторів, 2 обладнання – зберігаються на базі продавця; 4 екскаватора – отримано;3 мінінавантажувача – отримано; 4 автогрейдера;  1 багатофункціональний автомобіль - отримано.

Станом на 20 листопада районними адміністраціями проведена закупівля 4 903,93 м.куб. піскосоляної суміші, а саме:

Галицька РА - 980 м куб. піскосоляної суміші

Франківська РА  - 621 м куб. (870 т) піскосоляної суміші

Залізнична РА - 110 м куб. (161 т) піскосоляної суміші

Шевченківська РА - 585 м куб. піскосоляної суміші

Личаківська РА – 1 100 м куб. піскосоляної суміші

Сихівська РА – 1 507,93  м куб. піскосоляної суміші.

Крім цього, районними адміністраціями проводяться конкурсні торги на закупівлю  2000 м куб. піскосоляної суміші, а саме:

Залізнична РА - 1 110 м куб. піскосоляної суміші

Шевченківська РА - 890 м куб. піскосоляної суміші

Загальна кількість піскосоляної суміші буде становити орієнтовно 6 903,93 м куб.

Враховуючи середнє використання піскосоляної суміші (у зимовому періоді 2012-2013 років використано 11 800 м куб.), заготовленої піскосоляної суміші буде достатньою до кінця поточного року. В 2014 році у разі потреби буде проводитися додаткова закупівля піскосоляної суміші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ