Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Для реставрації дзвіниці церкви Всіх Святих Святопокровського монастиря уже зібрали майже 6 тис. грн

Скульптуру Богородиці на дзвіниці церкви Всіх Святих Святопокровського монастиря і аттика самої дзвіниці відреставрують – зазначив Андрій Салюк, президент благодійного фонду “Збереження історико-архітектурної спадщини Львова”, про це „Гал-info” повідомили у прес-службі Львівської міської ради. «Під час акції «Писанка для рідного міста» ми зібрали 5 тис. 777 грн, а писанок 901 штуку, продали 700 писанок, отже, ще 200 у нас залишається для того, аби продовжити акцію і надалі», – зазначив Андрій Салюк.
Нагадаємо, що протягом Великодніх свят фонд “Збереження історико-архітектурної спадщини Львова” за сприяння Львівської міської ради проводив благодійну акцію «Писанка для рідного міста». У рамках цієї акції у школах міста учні малювали писанки, які під час Великодня львів’яни мали змогу придбати. Зібрані кошти благодійний фонд планує передати для реставрації скульптури Богородиці на дзвіниці церкви Всіх Святих , що на вул. Вічевій, 2.
За словами Андрія Салюка, на реконструкцію аттика, що датується XVII століттям, потрібно зібрати близько 200-250 тисяч гривень, що тільки за кошти, зібрані під час акції „Писанки для рідного міста”, зробити було неможливо. Захід проводиться вже втретє, минулого року вдалося зібрати 6 тисяч гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ