Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Для Рясне-Руської сільради відрізали шматок Львова

Сьогодні, 7 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати погодилися віддасть 209 га землі Рясне-Руській сільській раді. «За» проголосували 35 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Як пояснила керівник юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, прийняття такої ухвали є необхідним у рамках меморандуму про порозуміння між населеними пунктами.

Вона також додала, що таке рішення зробить можливим затвердження меж між Львовом та Рясне-Руською сільською радою.

Земельна ділянка площею 209 га розташована в межах м. Львова, але на неї претендує Рясне-Руська сільська рада Яворівського району.

Відтак, площа Львова після ухвалення рішення становитиме 14 921,9459 га.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на сесії 16 листопада Львівська міськрада затвердила Програму підтримки соціальної сфери та інфраструктури територіальної громади села Рясне-Руське на 2018-2020 роки. Також депутати затвердили меморандум про порозуміння між Львівською міськрадою та Рясне-Руською сільською радою.

Довідка

Рясне-Руське - село в Україні, яке розташоване в Яворівському районі, Львівської області, за 45 км на північний захід від райцентру, при шляху Львів-Яворів. До найближчої залізничної станції Рясне-Руське, на залізничній лінії Львів-Яворів, відстань становить 0,5 км.

Перша письмова згадка про Рясне зустрічається в привілеї короля Владислава Ягайла, датованим 1430 роком. Цим документом дозволялося в різних маєтностях львівського римо-католицького архієпископства, серед яких згадувалося і Рясне, перевести судочинство з руського та польського права на магдебурзьке.

Село є центром Рясне-Руської сільської ради, до котрої входять села Рясне-Руське, Підрясне. Чисельність населення становить 1819 осіб.

Село межує із селами: на півночі – з Кожичами, на сході – з Рясною-Польською, на півдні – з Рудним, на заході – з Вороцівим, а на північному заході – з Підрясною (частиною Карачинова). Через південно-західну частину села протікає один з рукавів Білогорського потоку. Сільська забудова знаходиться на півночі села. Через північну частину села проходить шлях Львів-Янів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ