Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для самотніх людей похилого віку організують екскурсію в монастир

Благодійний фонд „Катаріс-Львів-УГКЦ” спільно з управлінням соціального захисту Львівської міської ради до міжнародного Дня людей похилого віку організовують для людей похилого віку екскурсії у Крехівський монастир та Зарваницю. Захід проведуть в рамках проекту „Центр соціальної допомоги для потребуючих мешканців міста Львова”. Цей проект спрямований на самотніх людей похилого віку та малозабезпечених.

Центр діє уже чотири роки і заснований на основі благодійного фонду „Катаріс”. Сюди звертаються люди похилого віку, яким бракує опіки та спілкування. Більшість з відвідувачів живуть одні, а дехто взагалі залишився на вулиці. В центрі вони можуть помитися, попрати одяг, перекусити, подивитись телевізор. Більшість просто потребує спілкування. Центр є денним і одночасно може вмістити не більше 25 людей. Приходять сюди, зазвичай, за скеруванням церкви - розповіла соціальний працівник центру Анна Козій. В центрі працює шестеро людей - два соціальних працівники, лікар, психолог, реабілітолог та юрист.

Бюджет центру на півроку становить 39 тис. гривень. Таку суму виділяє міська рада на цілий рік, для решти коштів шукають спонсорів, адже загальна сума проекту бюджету -- 65,9 тис. гривень.

Заходи, подібні до тих, що проведуть цього тижня, вже організовувались. Зокрема відвідувачі центру побували у музеях Львова та їздили до Унева і Страдча, -- повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ