Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Для снігової інфраструктури Олімпіади 2022 потрібно 11 тис. гектарів землі в Карпатах

Для побудови «снігової» інфраструктури в межах підготовки до зимової Олімпіади 2022 потрібно близько 11 тисяч гектарів землі. Така територія зараз є у Тисовці. Про це під час засідання львівського Прес-клубу повідомив голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик.

Заступник голови відділення НОК України у Львівській області, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода зауважив, що земля у Тисовці перебуває в державній власті, точніше, у власності Міністерства оборони, і проблем з її виділенням не повинно виникати.

Попри це, Тисовець, каже він, і так є туристично привабливим, там можна збудувати лижний комплекс який однозначно не буде простоювати.

Що ж стосується льодової інфраструктури і інфраструктури для поселення спортсменів, то її запланували розмістити в південній частині Львова, поблизу нового стадіону.

«Ця земля є вільною, і вже під час будівництва стадіону ми передбачили таку можливість. Зрештою, йдеться не лише про спортивні споруди. Планується, що там виросте цілий мікрорайон, який під час Олімпіади буде називатися олімпійським селищем для проживання журналістів, спортсменів та інших людей, а потім це буде житло», – зазначив заступник міського голови Львова Василь Косів.

На думку заступника мера, кон’юнктура ринку є такою, що охочих будувати селище а згодом це житло продати або орендувати є багато. Залишилося лише законодавчо закріпити межі міста і долучити ділянку до Львова.

Нагадаємо, учора, 5 листопада, на 17-му засіданні Генеральної асамблеї Національного Олімпійського комітету Україна подала заявку на прийом Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор-2022 у Львові. Заявку підписали віце-прем'єр Олександр Вілкул, голова НОК Сергій Бубка та мер Львова Андрій Садовий.

З моменту підпису цієї декларації Львів офіційно стає містом-заявником на отримання статусу кандидата. Місто має бути затверджене виконкомом Міжнародного Олімпійського комітету, який відбудеться 14 листопада.

Фото - rada.dolyna.info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ