Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Для того, щоб підвищити зарплату працівнику на 100 грн, треба витратити 156 грн – Розалія Бурко

Однією з причин, чому працедавці утримуються від підвищення зарплати працівникам, є супутні витрати, пов‘язані з підвищенням зарплат. Про це сьогодні, 14 листопада, на засіданні „круглого столу” в прес-клубі реформ «Зарплати у конвертах: як роботодавці виконують законодавство про оплату праці» заявила директор з кадрових питань та побуту ЗАТ «Ензим» („Львівський дріжджовий завод”) Розалія Бурко.
«Для того, щоб підвищити зарплату працівнику на 100 грн, працедавцю необхідно витратити 156 грн, з яких 56 піде у вигляді відрахувань до фондів та у вигляді податків. Це є однією з причин, чому працедавці утримуються від підвищення зарплати працівникам. Крім того через низький відсоток відрахувань до пенсійного фонду – тобто майбутню низьку пенсію, працівники зацікавлені отримувати всю зарплату, не виділяючи з неї грошей на відрахування», – зазначила Бурко.
З її слів, на підприємстві працює 446 працівників, з яких 1/3 є менеджерами та адміністраторами, а 2/3 – робітники. Середня зарплата на ЗАТ «Ензим» становить 2 600 грн.на місяць. Крім того працівники підприємства отримують соціальний пакет, в який входить доставка на роботу та з роботи працівників по трьом напрямкам, додаткова оплата вихідних та в нічні зміни, матеріальна допомога молодим мамам та працівникам що йдуть у відпустку тощо. Наразі на підприємстві є вакансії на роботу, яка не потребує кваліфікації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ