Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для того, щоб відремонтувати всі дахи у Львові, потрібно половину річного бюджету міста – Іван Квик

Станом на 1 жовтня 2006 року, за даними проведеної інвентаризації покрівель, яку за дорученням міського голови провело управління житлово-комунального господарства ЛМР,  у Львові потребують ремонту 1 697 покрівель загальною площею 1 млн квадратних метрів.
Як розповів “Гал-info” заступник начальник начальника управління житлово-комунального господарства Іван Квик, орієнтовний кошторис ремонту 143 млн грн. Також з метою покращення ситуації 31 березня 2005 року була прийнята „Програма ремонту покрівель будинків, що знаходяться у власності територіальної громади м. Львова на 2005-2009 роки”. Проте через величезну кількість скарг громадян щодо несправних дахів міським головою було створено робочу групу на чолі з першим заступником міського голови Миколою Одухою, яка повинна була розробити і запропонувати зміни до цієї програми, враховуючи реалії, що є зараз.
„З цією метою була проведена інвентаризація покрівель міста, проте ці дані, які ми отримали, це лише вершина айсберга. У процесі роботи на 10-20% збільшується кошторис через приховані проблеми, такі, як зношеність несучих конструкцій. У результаті вартість ремонту всіх покрівель Львова  може збільшитися до 180 млн грн і більше. Окрім того, не всі мешканці хочуть робити м’які покрівлі, дехто вимагає встановлення шатрових покрівель, що в шість раз дорожче. До того ж мешканці не розуміють, що не всі будинки зможуть витримати шатрову покрівлю. Та навіть якщо б яким чудом і з‘явилися кошти на ремонт всіх покрівель, у нас немає такої потужної системи підрядних організацій, щоб одночасно провести ці всі ремонти. Ситуацію може покращити відміна рішення Конституційного Суду про те, що для переобладнання горищ під квартири і офіси потрібна згода всіх мешканців будинку. При умові такої відміни близько 30% дахів могли б бути зремонтовані за рахунок інвесторів”, - розповів Іван Квик.
На 2006 рік згідно з „Програмою ремонту покрівель будинків, що знаходяться у власності територіальної громади м. Львова на 2005-2009 роки” із загального фонду бюджету міста було виділено 5 млн 600 тис. грн, також 1 млн 30 тис. грн було виділено з цільового фонду міста. За ці кошти було поремонтовано 120 дахів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ