Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Для учасників АТО проводять безкоштовні уроки програмування у Львові

Фото - Марія Шевців, Гал-інфо
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо
1/2
У Львові в межах проекту "Вікно можливостей", що полягає у навчанні комп’ютерної грамотності львів'ян, розпочались безкоштовні курси з основ web-розробок для учасників АТО. Заняття, організовані за сприяння управління інформаційних технологій ЛМР, триватимуть понад місяць.

Про це під час відкриття проекту сьогодні, 16 серпня, розповіла начальник відділу розумних сервісів та зв'язку управління ІТ Олександра Сендрій, інформує кореспондент Гал-інфо.

За словами Олександри Сендрій, навчання проводитимуть професійні лектори за кошти, виділені міською радою, а тому бійці АТО відвідуватимуть курси з web-розробок безкоштовно. Пройти навчання вже зголосилось 60 осіб, яких розділили на 4 групи по 15 учасників. На вступному занятті, яке відбулось 16 серпня, всім зацікавленим розповіли про IT-бізнес в Україні та світі, а також про етапи створення і реалізації веб-проектів. Загалом, під час занять із web-розробок учасників планують навчити основ HTML та CSS, що дозволить їм зрозуміти наскільки робота у сфері ІТ відповідає їхнім потребам та можливостям.

Довідка

Впродовж липня 2017 року управління ІТ, за підтримки центру надання послуг учасникам бойових дій та ГО «Юридична сотня», проводило опитування для з’ясування потреб та побажань щодо навчальних курсів у Львові. Бажання навчатись виявили понад 100 учасників бойових дій.

«Результати опитування показали, що найбільш бажаним напрямком є web-розробка. Зважаючи на перспективність та затребуваність на ринку праці, а також на широкі можливості для самозайнятості, розпочинаємо з навчального курсу «Основи web-розробки». Вже цього тижня стартують 4 групи, а це близько 60 осіб, у які ввійшли учасники бойових дій, які під час опитування висловили бажання навчатися саме цієї спеціальності», – зазначає Олександра Сендрій.

Опитування також показало, що на другому місці серед побажань є курси з основ програмування, відтак управління ІТ працює над продовженням проекту «Вікно можливостей» для учасників АТО, який, в тому числі, включатиме курс «Основи програмування». Організатори наголошують, що навчання запускається по мірі наповнення груп за певним напрямком.

На черзі - курси для вчителів міста Львова, які бажають підвищити свій рівень комп’ютерної грамотності.  За планом, заняття матимуть декілька напрямків, зокрема:

-   основи комп’ютерної грамотності;

-   володіння сучасними інструментами для освіти: Інтернет та хмарні технології, електронні навчальні бази та поглиблене вивчення пакету офісних програм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ