Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Cуспільство

Для учасників АТО у Львові землі нема. Боєць 24-ї бригади прийшов вимагати її на сесію

Сьогодні, 23 жовтня, на сесію Львівської міської ради прийшов боєць 3-го батальйону 24-ї механізованої бригади Олекса Губський. Він звернувся до депутатів з проханням посприяти у виділення йому земельної ділянки згідно з указом Президента. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

За його словами, 25 вересня він звернувся в міську раду з проханням виділити йому земельну ділянку у Львові, адже він пішов добровольцям із Шевченківського району Львова.

"Натомість отримав відписку від департаменту містобудування ЛМР - "у нас нема землі". Я щойно з похорон. То два метри вглиб для нас ви маєте землю, а іншої нема?", - запитав боєць.


"Відписки", які отримав учасник АТО від мерії Львова.

Депутати запитали, до кого він "апелює".

"До кого я апелюю? Ви хочете, щоб я до когось апелював? Я свою апеляцію робив там - бачив ворога і по ньому стріляв!", - відповів Олекса Губський.

Він сказав, що незадоволений відпискою і має питання до директора департаменту містобудування Павліва та мера Львова Садового.

Як зазначив начальник управління земельних ресурсів Сергій Коровайник, міська рада отримала вже 600 звернень від учасників АТО, але вільної землі у Львові нема.

За його словами, люди які хочуть будувати собі будинок, будуть скеровуватись в Львівську ОДА, яка буде шукати земельні ділянки в області.

"Мова йде про десятки гектарів вільних земельних ділянок, яких нема. Якщо ви хочете квартиру, то треба, щоб ви дали додаткові кошти на будівництво багатоквартирного будинку на земельний ділянці в районі Підголоско", - сказав Коровайник.

Натомість учасник АТО, який народився у Львові, не має потреби в земельний ділянці десь у Львівській області. Про це він заявив у коментарі Гал-інфо і додав, що наразі він просить по-людськи.

Секретар ради Василь Павлюк порадив учасникам АТО об'єднатися і будувати багатоповерховий будинок.

Натомість Олекса Губський запевнив, що наразі учасники АТО єдині як ніколи.

Голова фракції "Свобода" Любомир Мельничук заявив, що депутатам на голосування що стосується землі для учасників АТО ніхто нічого не виносить.

"Ще на початковому етапі учасникам АТО готують відписки. Це ганьба. Це не правда, що землі у місті нема", - сказав депутат.

Павлюк пообіцяв організувати зустріч учасників АТО та міського голови Львова.

Додамо, що земельні ділянки місто регулярно виставляє на аукціон.

Фото - ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ