Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Для України безвіз - це перерізання пуповини з Москвою, - вважає Порошенко

Президент Петро Порошенко нагадав, що днями Комітет постійних представників ЄС затвердив надання безвізового режиму для України. «Ми – Україна, її народ і влада – вибороли безвізовий режим для поїздок до Євросоюзу. І сьогодні ми можемо вже наголосити, що ми чекаємо 11 травня рішення Ради Європейського Союзу, яке надає кожному українському громадянину, який має біометричний паспорт, право безвізового перетину кордону», - сказав Глава держави під час відвідин Головного центру зв’язку, автоматизації та захисту інформації Державної прикордонної служби України. Повідомили в АП.

«Немає більше необхідності чекати в довгих чергах біля посольств, збирати купу довідок, платити гроші», - додав він.

Петро Порошенко назвав це рішення надзвичайно важливим для нашої країни. «Якщо хочете – це рубікон, коли ми відходимо від російської імперії і повертаємось до нашої європейської колиски. 11-го червня це рішення має вступити в силу і українці зможуть вільно подорожувати», - зазначив він.

Президент висловив думку, що після лібералізації візового режиму потік громадян України, які подорожуватимуть до Європи, зросте і, відповідно, збільшиться навантаження на Держприкордонслужбу. Всі українці мають отримати якісний, європейський сервіс при перетині кордону, наголосив Глава держави і доручив керівнику ДПСУ та її службовцям забезпечити відповідні умови.

«Ставлю вам завдання забезпечити високоякісним державним сервісом при перетині державного кордону громадян України і наших гостей, не допустити появи черг, в яких українці чекатимуть довгі години для того, щоб перетнути кордон. Ми прибрали черги біля посольств і не можна, щоб вони виникли біля пунктів перетину кордону. Час підготуватися до цієї вагомої події в історії України ще є», - сказав Петро Порошенко.

За його словами, так само будуть дані доручення щодо здешевлення вартості транспортного сполучення, зокрема залучення в Україну авіакомпаній «лоукостів». «Це теж важливий крок для посилення європейської інтеграції нашої держави», - переконаний Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ