Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для відвідин Євросоюзу українцям доведеться змінити водійські права

З 1 січня 2018 роки "міжнародні" водійські права перестануть діяти на території ЄС. До листопада 2017 має завершитися впровадження директив ЄС, що стосуються водійських прав, повідомляє AUTO-Consulting.

За словами начальника головного сервісного центру МВС України Владислава Криклія, водіїв з України з безстроковими посвідченнями вже зараз іноді не пускають в країни ЄС, а з 1 січня 2018 роки так звані міжнародні у ЄС вважатимуться недійсними.  

Для того, щоб отримати водійські права нового зразка, не потрібно буде заново здавати ПДР. Необхідно буде всього лише пройти медогляд і підтвердити своє здоров'я. Вартість нових водійських посвідчень з чіпом будуть на кілька відсотків дорожче, ніж нинішні права вартістю 201 грн.

Читайте також: Нові тести для отримання водійських прав. Що змінилось

"Ми також пропонуємо встановити в посвідченнях мікрочіпи. Наші сервісні центри вже забезпечені всім необхідним обладнанням, це убезпечить людей від підробок", - додав Криклій.

Нові права видаватимуться максимум на 15 років, для водіїв вантажівок цей термін скоротиться до 5 років.

Окрім того, медогляд для водіїв вантажівок і автобусів може бути більш ретельним, ніж для інших. Також строгі правила проходження медогляду передбачений для водіїв у віці від 50 років - їм доведеться проходити його кожні три або п'ять років.

Як повідомлялося раніше, Міністерство внутрішніх справ виступає за скорочення терміну дії водійських посвідчень з 30 до 5-15 років в залежності від категорії. У нові права передбачено також впровадження мікрочіпа в посвідчення водіїв, що підвищить рівень захисту від підробок.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ