Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Дні енергії» відбудуться у Львові

4-6 листопада у Львові пройдуть «Дні енергії». Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Мета заходу проінформувати мешканців про роботу міста в сфері виявлення потенційної загрози для розвитку міської енергетики та клімату, щоб створити безпечне енергетичне майбутнє для мешканців Львова.

Також познайомити з станом сталого енергетичного розвитку до 2020 року та головне кожній із зацікавлених груп дати можливість долучитись до цього документа та його реалізації.

«Угода мерів» - міжнародний проект, в рамках якого проходила конференція 21-22 жовтня в Тбілісі. В конференції від Львівської міської ради взяли участь Ірина Кулинич (начальник департаменту економічної політики ЛМР) та Олександр Кобзарев (голова правління Інституту міста), котрі поділились досягненнями у сфері просування енергоефективності в місті.

Загалом, на конференції 21-22 жовтня в Тбілісі взяли участь понад 150 гостей з 45 міст країн Східної Європи, Південного Кавказу і Середньої Азії. Серед модераторів були представлені міські посадовці з Грузії, Франції, Іспанії, Польщі, Нідерландів, Хорватії, Болгарії, України, а також експерти з Єврокомісії, ПРООН, Світового банку.

За результатами конференції очікується поглиблення співпраці в сфері енергоефективності з такими міжнародними організаціями як UNDP, EuropeAid, а також з іншими містами Європи, що підписали «Угоду мерів».

Довідка

«Угода Мерів» - проект розпочатий у 2008 році, складається з учасників міст, які взяли на себе офіційне зобов'язання зі скорочення викидів CO2 на 20% за допомогою енергоефективності та поновлюваних джерел енергії до 2012р. Загалом в Європі вже 2102 міста підписали угоду, з яких 17 міст України, 5 міст Молдови та одне місто Вірменії приєдналися або дали чітке зобов'язання приєднатися до «Угоди мерів». Організатором проекту «Угода мерів» є Європейський Союз.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ