Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"ДНР" і "ЛНР" з 2018 року можуть залишитися без "гуманітарного" фінансування РФ – росЗМІ

Росія може припинити так зване "гуманітарне фінансування" "окремих територій" Донбасу – "ЛНР" і "ДНР". Таке доручення було дано міністерству фінансів РФ ще 1 вересня за підсумками наради у заступника голови російського уряду Дмитра Козака, пише агентство РБК з посиланням на свої, близькі до Кремля, джерела.

Повідомляється, що існує протокол наради, в якому міститься доручення мінфіну РФ "виключити з проекту федерального бюджету на 2018 рік і на плановий період 2019 та 2020 років в повному обсязі видатки на надання в 2019-2020 роках гуманітарної підтримки окремим територіям".

У відкритих документах, що стосуються формування бюджету Російської Федерації, немає формулювання "гуманітарна підтримка окремих територій". За словами федерального чиновника і двох джерел РБК, близьких до Кремля, раніше під такою підтримкою малася на увазі фінансова допомога "ЛНР" і "ДНР".

Вивільнені кошти планується направити на інфраструктурні проекти в аннексированном Криму та в Калінінградській області.

Наголошується, що навіть якщо влада вирішила припинити видатки на гуманітарну допомогу Донбасу, це не означає, що російські фінанси взагалі перестануть надходити в Донецьк і Луганськ.

Реальне фінансування "ЛДНР" повністю засекречена, описується секретними постановами уряду, закритими рядками в бюджеті, сказало одне з джерел РБК. "Гуманітарна підтримка", на його думку, була лише одним з декількох каналів фінансування.

Раніше повідомлялося, що з квітня 2017 року Росія вирішила відправляти в Донбас не два, аодин "гумконвой" в місяць.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ