Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські перевізники погодились возити пільговиків - до 1 липня

"Сьогодні (31 березня) відбулась зустріч з львівськими перевізниками, які займаються приміськими і міськими перевезеннями на території Львівщини", - повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка під час брифінгу.

Олег Синютка розповів про результаті цієї  дискусії: «Ми прийшли до декількох висновків. По-перше, перевізники погодились продовжити можливість проїзду за пільговими умовами на території Львівщини ще на один квартал, до 1 липня 2017 року.

По-друге, я вважаю, що ми маємо всі підстави говорити, що станом на 1 липня ми або провадимо монетизацію пільг на території Львівщини відповідно до заяв міністра соціальної політики, або ми станом на перше липня будемо змушені перейти до обмеження перевезення пасажирів пільгових категорій.

По-третє, станом на сьогодні майже всі райони Львівщини передбачили в своїх міських бюджетах можливості компенсації за пільгове перевезення. Наприкінці квітня, орієнтовно 21 числа, на сесії Львівської обласної ради, коли  ми будемо переглядати розподіл залишків за 2016 рік, ми винесемо на розгляд сесії обласної  ради питання фінансування пільгових перевезень. Я сподіваюсь, що буде підтримка депутатського корпусу. Таким чином ми спільно з перевізниками знайшли вихід із ситуації, яка склалась».

Також під час брифінгу голова правління Львівської обласної організації роботодавців транспорту Юрій Шендюх наголосив: «Всі управління соціального захисту повинні підписати з перевізниками договори терміном до 1 липня на відшкодування за пільгове перевезення. Власне, кошти, які на сьогодні, передбачені у районних бюджетах області, мають бути переплановані на виплату перевізникам в першому півріччі 2017 року. В майбутньому, ми сподіваємось, що кошти надходитимуть з бюджету області".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ