Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

До 2012 року на Львівщині працюватиме 10 відділень екстреної медицини катастроф

До 2012 року на Львівщині працюватиме 10 відділень екстреної медицини катастроф - про це сьогодні, 30 липня, йшлося під час відеоконференції під керівництвом міністра охорони здоров’я України Олександра Аніщенка, у якій взяли учапсть представники головного управління охорони здоров»я Львівської ОДА. Про це повідомила прес-служба управління.

Однією із основних тем спілкування медиків із різних куточків України та міністра - оптимізація сфери охорони здоров’я, як активний етап підготовки до реформування цієї галузі. Зокрема, під час відеоконференції було озвучено кілька актуальних моментів у роботі медичної галузі. Олександр Аніщенко закликав, нечекаючи прийняття закону, переходити на більш новий якісний рівень надання медичної допомоги мешканцям. У першу чергу це стосується єдиної системи екстреної медичної допомоги.

«Усі реформи ми повинні запроваджувати для того, аби покращувати надання медичної допомоги українцям, - зазначив міністр. – Нині маємо гарний приклад. Це Вінницька область, де створили 23 самостійних центри первинної медичної допомоги. Цей досвід потрібно перейняти і решту областям», - додав він.

Своєю чергою медики Львівщини зазначили, що наша область підтримує ініціативу Президента України Віктора Януковича щодо реформування галузі.

«На Стрийщині вже декілька років успішно функціонує єдиний територіальний медичний простір, куди входить місто Стрий, Стрийський район, а також місто Моршин, і працює єдина швидка медична допомога, - зазначив у ході відеоконференції перший заступник начальника головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Середа. – Крім цього, на Львівщині працює 5 відділень екстреної медицини катастроф. Відтак сучасні реанімобілі, придбані за грантові кошти Євросоюзу, здатні приїхати на місце катастрофи до 15 хвилин. У 2012 році таких відділень екстреної медицини катастроф на Львівщині буде збільшено до 10», - додав він.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ