Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До 2020 року Сектор Гази може стати "непридатним для життя", - ООН

Територія Сектору Гази до 2020 року може стати "непридатною для життя", якщо економічні тенденції останніх років продовжуватимуться й надалі. Про це йдеться в опублікованій на Конференції ООН з торгівлі та розвитку доповіді експертів організації, повідомляє українська служба Deutsche Welle з посиланням на АР.

Лише внаслідок останньої військової операції Ізраїлю близько півмільйона чоловік змушені були залишити свої домівки, а частина Сектора Гази зруйнована.

Війна "фактично знищила те, що залишилося від середнього класу, посилаючи майже все населення в убогість і залежність від міжнародної гуманітарної допомоги", - наголошується у звіті.

Рівень ВВП Гази у минулому році впав на 15 відсотків, а рівень безробіття досяг рекордно високого рівня - 44 відсотків.

"Війни знищили здатність Гази експортувати і виробляти для внутрішнього ринку, а також не залишили часу для реконструкції", - зазначають експерти ООН. За їхніми даними, ситуація в регіоні є найгіршою від 1967 року, коли Ізраїль захопив територію в результаті Шестиденної війни з Єгиптом та іншими державами.

Лише припинення економічної блокади з боку Ізраїлю зможе змінити ситауцію в Газі.

Довідка УНІАН. Сектор Гази - контрольована Ізраїлем територія, яка разом із Західним берегом ріки Йордан надана Палестині рішенням ООН. На даний момент Ізраїль веде активну економічну блокаду регіону.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ