Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

До 20 березня у Львові можна безплатно пройти обстеження щодо глаукоми

З 27 лютого по 20 березня департамент охорони здоров’я Львівської ОДА проведе у лікувально-профілактичних закладах області акцію «Дні діагностики та профілактики глаукоми». Жителів Львівщини закликають навідатись до окулістів і перевірити свій зір. Про це сьогодні, 27 лютого, на прес-конференції у Львові повідомила головний офтальмолог області Олександра Павлів.

«Подібні акції мають велике значення, адже глаукома є підступною хворобою, яка на початкових стадіях протікає непомітно, однак в кінцевому результаті призводить до незворотної втрати зору. Глаукома має хронічний тривалий перебіг і потребує постійного лікувально-діагностичного спостереження. Лише рання діагностика та сучасні методи лікування дають змогу призупинити прогресування захворювання, зберегти зір та працездатність людини», – сказала Олександра Павлів.

Медики Львівщини закликають берегти зір і звертатись в офтальмологічні кабінети поліклінік за місцем проживання або у глаукомний кабінет Львівської обласної клінічної лікарні за адресою: м. Львів, вул. Некрасова, 35, офтальмологічне відділення (тел.278-62-45). Саме тут можна безкоштовно пройти обстеження на глаукому в повному обсязі з 27 лютого по 20 березня.

Торік під час аналогічної акції обстежили майже 28 тисяч жителів області. Глаукому виявили у двох сотень пацієнтів.

Довідка.

Глаукома – група довготривалих захворювань очей внаслідок підвищення внутрішньоочного тиску.Розрізняють дві основні форми глаукоми: відкритокутова та закритокутова. Крім того існує вроджена глаукома та ювенільна, а також розрізняють форми вторинної глаукоми та такі, що пов'язані з аномаліями розвитку ока. Симптоми: головний біль, зниження гостроти зору. Лікування: фармакологічне і хірургічне. Одним з найсучасніших видів фармакологічного лікування є застосування аналогів простагландинів. Також застосовують інші групи фармакологічних препаратів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ