Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

До 3 років тюрми засуджено матір, з вини якої помер двомісячний малюк

Погодившись із позицією Дубенської місцевої прокуратури, суд визнав достатніми зібрані досудовим розслідуванням докази для винесення обвинувального вироку молодій жінці за злісне невиконання нею встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило смерть останньої.За матеріалами Дубенської місцевої прокуратури Рівненської області

- Доведено, що матір, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, влітку залишила у візочку свого 2-місячного сина на 4-5 годин під відкритим небом в спекотну пору доби, коли температура сягала +30 градусів Цельсія, - розповів керівник Дубенської місцевої прокуратури Василь Мартинюк. - Дитині стало зле. Лікарі, які приїхали за викликом, лише констатували смерть малюка.

Судова-медична експертиза підтвердила, що смерть хлопчика настала внаслідок перегрівання, а саме - теплового виснаження та зневоднення організму внаслідок впливу тривалої дії надмірно високої температури навколишнього середовища, що призвело до гострого порушення кровообігу та розвитку поліорганної недостатності.

Дії жінки кваліфіковано слідчими поліції за погодженням із Дубенською місцевою прокуратурою за ст. 166 КК України (злісне невиконання встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки).

- Згідно із вироком Дубенського районного суду від 14.12.2016 жінку визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, та з урахуванням того, що вона позбавлена батьківських прав щодо чотирьох її дітей через недогляд за ними, їй призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі, - повідомив прокурор.

Слід зазначити, що даний вирок суду в законну силу ще не вступив. Учасники судового процесу мають право його оскаржити в передбачений законом термін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ