Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

До берегів Франції наближається величезне некероване судно

Пошкоджене в Атлантиці вантажне судно Modern Express рухається до французького берега, повідомляють у Морський префектури Франції.

Наразі ще залишається надія на те, вдасться відновити управління над судном, яке дрейфує у Біскайській затоці. Якщо цього не станеться, то воно сяде на мілину або ж його викине на берег.

Торгове судно Modern Express зареєстроване в Панамі. У вівторок через зсув вантажу на ньому почався сильний крен.

Всіх 22 членів команди зняли вертольотом.

Кілька спроб взяти судно на буксир поки не дали результатів.

"Зараз судно знаходиться за 100 км від узбережжя Франції. Чергова спроба взяти його на буксир сьогодні не увінчалася успіхом через сильне хвилювання на морі", - повідомив у неділю морський префект Емануель де Олів'єра.

Якщо впоратися з проблемою не вдасться, судно досягне атлантичного узбережжя Франції у ніч на вівторок або у середу зранку.

Судно типу ролкер довжиною 164 метрів перевозило 3,6 тис. тонн деревини й екскаваторну техніку.

В останні години крен судна становив від 40 до 50 градусів. Рятувальні роботи ускладнює негода.

Також на борту судна залишається близько 300 тонн пального.

Французька газета Sud-Ouest повідомляє - якщо судно викине на берег, то влада планує вжити екстрених заходів задля відкачування палива та запобігання його витоку.

Морська влада Франції сподіваються запобігти катастрофі, аналогічна якій сталася в 2002 році, коли танкер Prestige затонув біля берегів Північної Іспанії й розлив 50 тис. тонн нафти, перетворивши тисячі миль прибережної зони в район екологічного лиха.

Зранку Modern Express знаходилося приблизно за 100 км від південно-західного берега Франції (район між містами Бордо і Біарріц).

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ