Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До Дня прав людини у Львові проведуть флешмоб

У Львові, 10 грудня, о 13.45, активісти Amnesty International в Україні проведуть флешмоб на захист прав людини в Україні та світі біля пам’ятника Т.Шевченку. Про це повідомили організатори.

Учасники і учасниці проведуть перформанс під час якого продемонструють порушення прав людини, з якими зіткнулись 8 героїв та героїнь цьогорічного Марафону написання листів, найбільшої правозахисної кампанії Amnesty International. Серед героїв кампанії є також Ервін Ібрагімов - кримськотатарський активіст, який став жертвою насильницького зникнення у Криму. Флешмоби присвячені Міжнародному дню прав людини (10 грудня).

“Важливо розуміти, що влада дослухається лише до єдності багатьох голосів. Саме у цьому сила Марафону Написання Листів – в єдиному протесті проти зневаги до прав людини в усьому світі, – зазначила директорка Amnesty International в Україні Оксана Покальчук. – Усвідомлення своїх прав чим більшою кількістю людей та готовність захищати свої права є рушійними силами у становленні громадянського суспільства. І я щаслива, що з кожним роком в Україні зростає кількість учасників і учасниць акцій на підтримку прав людини, і активістки та активісти з дедалі більшої кількості міст приєднуються до правозахисної діяльності”.

Amnesty International закликає людей висловити свою підтримку 8 героям та героїням Марафону та захистити їхні права: починаючи з права на медичний догляд в іранських в’язницях і закінчуюючи захистом права на життя людей з альбінізмом у Малаві. Для цього необхідно поставити свій підпис під петиціями під час акції або через сайт marathon.amnesty.org.ua

В Україні, окрім Ервіна Ібрагімова, героями цьогорічного Марафону є Ені Альфред (Малаві), Корінні народи регіону Піс Рівер Веллі (Канада), Байрам і Гіяз (Азербайджан), Зейнаб Джалалян (Іран), Ерен Кескін (Туреччина), Йохан Тетеріза, (Індонезія), Ільхам Тохті (КНР).

Щороку за допомогою Марафону звільняють несправедливо засуджених, змінюють репресивні закони та допомагають жертвам порушень прав людини не здаватись.

Координатор флешмобу: Олег Радик 096 222 25 25

Додаткова інформація

Марафон написання листів - Марафон написання листів - це глобальна та щорічна кампанія, приурочена до Дня прав людини (10 грудня) та проходить у понад 200 країнах світу. Щороку за допомогою Марафону звільняють несправедливо засуджених, змінюють репресивні закони та допомагають жертвам порушень прав людини не здаватись. В Україні кампанія триває з 19 листопада до 20 грудня та відбуватиметься у більш як 24 населених пунктах від Закарпаття до Донецької та Луганської областей. marathon.amnesty.org.ua.

Ервін Ібрагімов - Кримськотатарський активіст, він зник 24 травня біля свого будинку у Бахчисараї, місті у центральному Криму. Записи з камери спостереження показують групу чоловіків, які змусили його сісти в машину і вивезли у невідомому напрямку. З тих пір ніхто не бачив Ервіна, можливо йому загрожує небезпека. Amnesty International в Україні проводить численні акції, метою яких є домогтись від де-факто влади Криму розслідувати зникнення Ервіна Ібрагімова.

Amnesty International - всесвітній рух, що об’єднує понад 7 мільйонів людей із більш ніж 150 країн і регіонів, які виступають за припинення грубих порушень прав людини. Amnesty International прагне забезпечити кожній людині можливість користуватися всіма правами, проголошеними у Загальній декларації прав людини та інших міжнародних правозахисних документах. http://amnesty.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ