Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

До фестивалю Jazz Bez приєднаються литовський «Mint digital» та «The Hot Potato project» з Єгипту

«Jazz Bez» розширює програму та приєднує нових виконавців до десятиденного транскордонного джазового марафону, що пронесеться Україною та Польщею із 4 по 13 грудня. Програму фестивалю доповнили експериментатори із ф’южином та східною музикою «Hot Potato Project» із Єгипту та литовський проект «Mint digital», що поєднує електроніку, джаз та фанк із віджеїнгом.

«Hot Potato Project» виступлять 12 грудня у Львівській філармонії поряд із французьким «Thuillier trio» та американсько-польським проектом «Auguscik-Kinior-Makaruk Trio». Шестеро єгипетських виконавців запропонують свій стиль музики, у якому переплятаються джаз, ф'южн, африканський та єгипетський фолк. Їхні композиції енергійні, з насиченою музичною фактурою та ледь помітним нашаруванням єгипетського колориту.

Литовські «Mint digital» 13 грудня завершуватимуть фестиваль разом із дансько-польським «OFF-QUAR-TET»  у Львівській філармонії. Група складається з двох музикантів: саксофоніста Альвідаса Мацюльскаса (сценічне псевдо – 1000v) та вокалісти Дайви Старінскаіте (сценічне псевдо – Divah Dee) до яких приєдналася майстриня відеоколажу Аурелія Макнайте. Проект обіцяє здивувати львів’ян новим звучанням електроніки та джазу.

На фестивалі «Jazz Bez» виступлять виконавці чи не всіх континентів (окрім Антарктиди та Південної Америки). Україною та Польщею концертуватимуть понад 20 джазових проектів у яких грає близько 100 музикантів із 12 країн світу (США, Японія, Єгипет, Німеччина, Данія, Великобританія, Нідерланди, Франція, Росія, Білорусія, Литва, Польща та Україна).

"Jazz Bez 2009" поєднає Львів, Перемишль, Люблін, Санок, Тернопіль, Севастополь, Луцьк, Івано-Франківськ, Київ та село Новиці, де народився Богдан-Ігор Антонич.

Довідка.

«Hot Potato Project» (Єгипет)

Склад:

Могамет Рафат (Mohammed Ra'fat) - ударні

Діаа Тасс (Diaa Tass) - перкусія

Гешам Ґалал (Hesham Galal) - клавішні

Шейді Ахмад (Shady Ahmad )- духові

Шеріф Ел-Лейті (Sherif El-Leithy) - соло-гітара

Ахмед Назмі (Ahmed Nazmi) - бас-гітара

Hot Potato Project - джазовий секстет, що поєднує ф'южн із унікальною сумішшю запозичень з різних культур, які й формують оригінальне звучання групи. Музиканти виростали з різних жанрів, і джаз, ф'южн, африканський та єгипетський фолк, поєднані цією групою, гармонійно злились в нову музику. Їх композиції енергійні, з насиченою музичною фактурою та ледь помітним нашаруванням єгипетського духу.

Hot Potato Project зажили слави за свій оригінальний звук та запальні соло, що приваблюють багато фанів і музикантів. Секрет успіху Hot Potato Project - на тільки вищезгадана різноманітність звучання, але й різнобічність музикантів.

"Mint digital" (Литва)

Склад:

Alvydas Maciulskas - саксофон

Daiva Starinskaite - вокал

Аurelija Мaknyte - відеоряд

Їхній звук може бути охарактеризований як поєднання електроніки, джазу і фанку. Група складається з двох музикантів: Альвідаса Мацюльскаса (Alvydas Maciulskas, сценічне псевдо – 1000v) та Дайви Старінскаіте (Daiva Starinskaite сценічне псевдо – Divah Dee). Дайва народилася та виросла у Вільнюсі, де з раннього дитинства тренувала свій голос. Вона почала музичну кар’єру, співаючи з балкону своїм друзям та сусідам. Підлітком Дейва також пробувала себе у важкій музиці, але врешті знайшла себе в стилях хіп-хоп і соул, які захопили її серце. Divah Dee співала з в різних жанрах з різними проектами, зачаровуючи публіку, де б вона не опинилася. Вона була удостоєна нагород "Fizz superstar" (третє місце), "Sankofa soul contest", "Lady summertime", "Nomme jazz" (друге місце), "Jazz voices" (гран-прі), а в 2005 отримала титул найкращої виконавиці хіп-хопу в Литві.

Музична кар’єра Альвідаса також почалася в дитинстві. Він народився і виріс у глибоких лісах, де й почув чарівну музику природи. Його зачарували великі музиканти, що сновигалися між дерев: сойки, дрозди, зозулі та всі інші лісові співаки. Захоплений музичними звуками та їх впливом на людину й світ, він вирішив творити музику сам, і вибрав для цього саксофон. Його шлях до "Mint digital" був довгим – він побував і MC, і саксофоністом, і продюсером різних проектів, але врешті він вирішив зайнятися тим, що любить найбільше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ