Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До ФРН прибуває дедалі більше українців

Упродовж 2017 року до Німеччини приїхало понад 7100 етнічних німців-переселенців з країн пострадянського простору. Вихідці з України - на третьому місці за чисельністю.

Протягом останніх п'яти років у Німеччині спостерігається помітне зростання кількості пізніх переселенців. Лише впродовж 2017 року розташований у землі Нижня Саксонія єдиний у ФРН табір прийому пізніх переселенців з країн колишнього СРСР зареєстрував 7134 репатріантів. Про це в неділю, 14 січня, повідомив директор установи Гайнріх Герншемаєр (Heinrich Hörnschemeyer) у розмові з журналістами інформагенції dpa.

За словами Герншемаєра, зафіксована торік кількість пізніх переселенців із країн пострадянського простору перевищує показник 2016 року на близько 500 осіб. Більшість із прибулих до Німеччини пізніх переселенців - молоді сім'ї, котрі вже мають у ФРН родичів, наголосив керівник установи.

Серед новоприбулих до ФРН пізніх переселенців кількісно лідирують вихідці з Казахстану та Росії. "На третьому місці наразі стоїть Україна", - зазначив Герншемаєр. Багато з новоприбулих мають освіту, додав він.

Максимальне число етнічних німців-пізніх переселенців прибуло до Німеччини 1990 року - 400 тисяч осіб. Натомість мінімальну кількість таких переселенців, котрі прибули за рік у ФРН, зафіксували 2012 року - 1800 репатріантів. Відтоді число пізніх переселенців постійно зростало.

До цього, зокрема, призвели зміни в законодавстві, що значно спростили в'їзд у країну з метою возз'єднання сімей, зазначає агентство dpa. На думку експертів, у найближчому майбутньому число пізніх переселенців з країн пострадянського простору й надалі зростатиме.

DW 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ