Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

До кінця року буде створений новий канцер-реєстр хворих на рак

20 листопада в МОЗ України відбулася робоча нарада з питань удосконалення державної системи реєстрації хворих на рак за участю головних лікарів приватних онкологічних клінік під головуванням Першого заступника Міністра охорони здоров’я Олександри Павленко. Про це інформую прес-служба МОЗ України.

«До кінця року МОЗ напрацює всі відповідні документи задля створення нового канцер-реєстру хворих на рак», - зазначила Олександра Сергіївна.

Олександра Павленко пояснила, що реєстр введеться з метою підвищення ефективності надання медичної допомоги пацієнтам, забезпечення належної реєстрації та обліку пацієнтів, здійснення постійного моніторингу рівня ураження населення злоякісними новоутвореннями, отримання достовірної інформації щодо стану онкологічної допомоги, проведення наукових досліджень.

Проект наказу МОЗ України «Про заходи щодо удосконалення державної системи реєстрації хворих на рак» розроблено з метою реалізації заходу, визначеного пунктом 6 Завдань і заходів з виконання Загальнодержавної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року, затвердженої Законом України від 23 грудня 2009 року №1794-VI та створення єдиної інформаційної системи в галузі онкології для забезпечення обміну інформацією про стан боротьби із злоякісними новоутвореннями.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ