Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До кінця року Львів має отримати 30 "електронівських" автобусів

До кінця року місто очікує отримати від заводу «Електрон» 30 нових автобусів, ще 20 – на початку наступного року. Також у бюджеті наступного року планують передбачити кошти на закупівлю ще 100 таких автобусів. Про це розповів сьогодні, 10 жовтня, на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

«Поки ми не закупимо необхідної кількості автобусів, щоб мати це у комунальній власності і не піддаватись на шантаж, важко надіятись на порядок. Ми ще у травні оголошували тендер на купівлю нових автобусів для Львова. Це 50 нових автобусів.

Фактично, 4 місяці справа була в судах, коли не давали можливості, щоб Львів уклав угоду з заводом «Електрон» на купівлю автобусів. Зараз угоду уклали, до кінця року маємо отримати 30 автобусів, у перший половині року – ще 20. В бюджеті наступного року будемо ще закладати кошти, щоб купити ще 100 автобусів. Так ми будемо мати свій ресурс, щоб нас не шантажували.

Це не робиться за один день. Якщо ви подивитесь програму «Львів 2020», там чітко записано: оновлення 70% всього громадського транспорту Львова – це орієнтовно 500 ми маємо закупити за наступні 4 роки. Це дуже великий об’єм. Сьогодні перевезення – це не є економічно вигідна справа, бо вартість квитка не покриває вартості того автобуса.

Хочу, щоб ми мали найкращий транспорт, тому ми спонукали, щоб «Електрон» почав його випускати. Зараз ми спонукаємо, щоб вони мали більшу динаміку, щоб могли більше працювати. В середині наступного місяця відкриваємо сполучення зі Сиховом. Там будуть 7 нових трамваїв виробництва «Електрон», плюс два, які ми раніше придбали, а також модернізовані, які ми робимо силами нашого комунального підприємства», - розповів Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ