Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До ЛНУ завітають судді Верховного Суду, які є випускниками вишу

У межах судової реформи стартує спільний проект вищих навчальних закладів та обраних під час публічного конкурсу нових суддів Верховного Суду "Дякую, Alma Mater! Чесний суд, корінням із студентства", повідомила прес-служба ЛНУ.

Судді Верховного Суду проведуть серію зустрічей-дискусій у вищих навчальних закладах, випускниками яких вони є, на тему «Верховний Суд – нова філософія судової влади. Як побудувати довіру».

Мета зустрічей – налагодження відкритого діалогу зі студентами та викладачами навчальних закладів і представниками активної спільноти регіонів щодо перебігу судової реформи для побудови в країні суду, що діє на принципах верховенства права. 

Зустріч у ЛНУ ім. Івана Франка відбудеться 11 грудня 2017 року у Дзеркальній залі Університету о 13.00.

Перед початком зустрічі у приміщенні юридичного факультету відбудеться прес-брифінг суддів для місцевих та національних ЗМІ!

Захід проводиться за підтримки Координатора ОБСЄ в Україні та Ради з питань судової реформи.

Довідка.

У процесі судової реформи в Україні вперше на конкурсній основі cформований новий Верховний Суд. Конкурс на перші 120 посад розпочався 7 листопада 2016 року і тривав до 27 липня 2017 року. У ньому взяли участь 625 кандидатів, які пройшли анонімне письмове тестування, виконали практичне завдання з підготовки модельного судового рішення, здали чотири групи тестів на предмет особистих морально-психологічних якостей, пройшли співбесіду з психологами, а також членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищою радою правосуддя, відповіли на питання Громадської ради доброчесності. Всі етапи конкурсу транслювалися в режимі реального часу в YouTube. Проводила конкурс Вища кваліфікаційна комісія суддів України, допомагала встановлювати відповідність кандидатів критеріям професійної етики та доброчесності - Громадська рада доброчесності. У світовій практиці такі повноваження представників громадськості є унікальними. Ретроспектива конкурсу – за посиланням http://bit.ly/2zQJfxT. Президент України отримав рекомендації про призначення 113 суддів Верховного Суду від Вищої ради правосуддя та 10 листопада видав відповідний церемоніальний Указ. 11 листопада судді урочисто склали присягу на вірність Україні. 30 листопада вперше в історії українського правосуддя Головою Верховного Суду обрано жінку – Валентину Данішевську. Серед 113 призначених суддів 13 є випускниками львівської юридичної школи, 12 з них закінчили  Львівський національний університет імені Івана Франка.

Проект проводять:
Харків - Національний юридичний університет імені Я. Мудрого 
Одеса - Національний університет «Одеська юридична академія»
Львів - Львівський національний університет імені Івана  Франка 
Київ - Київський національний університет імені Т. Шевченка

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ