Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Учасники АТО пікетували Львівську міськраду: два роки війни 19 квартир - це смішно

Під стінами Львівської міської ради на пікет зібралося майже дві сотні учасників АТО та члени їхніх сімей з вимогою прискорити вирішення питання надання обіцяних земельних ділянок та будівництва багатоквартирного будинку для бійців АТО. Нагадаємо, що сьогодні, 4 лютого, відбувається засідання сесії Львівської міськради. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Бійці кажуть, що перші квартири в збудованому будинку для бійців АТО обіцяли почати роздавати вже у квітні, натомість наразі на місце майбутнього будівництва навіть нема котловану.

Учасники АТО прийшли нагадати владі Львова про себе і попросити пришвидшити вирішення цього питання. Наразі вони дуже обурені тим, що їм лише обіцяють, але нічого не роблять.

На сесії надали слово голові Всеукраїнської об'єднання учасників АТО Миколі Кобільнику. Він заявив, що чоловіки йшли на фронт не за квартири чи землю, але вони потребують підтримки депутатів. "Ми прийшли об'єднатись і запропонувати допомогу. Ми хочемо разом з вами будувати Україну і Галичину, бо Львів - це наша гордість. Ми хочемо, щоб ця висока планка трималася, тому ми ще раз закликаємо депутатів повернутися обличчям до проблематики учасників АТО. Пройшло багато часу, а хлопці й далі не мають земельних ділянок, не мають квартир. Повірте, якщо буде плідна співпраця, то ви ще сотню років сидітимете в цих кріслах. Ви повинні хоча би щось робити для тих хлопців, які скалічені", - сказав він.

Відповідно Микола Кобільник озвучив вимогу створити комісію з питання виділення житла учасникам АТО, бо держава виділяє багатомільйонні кошти, але невідомо, де вони діваються.

Він також пообіцяв, що якщо учасникам АТО не підуть на зустріч, то вони оголосять довгострокову акцію протесту.

Вимога бійців - в комісії не повинно бути інших, окрім депутатів, представників виконавчої влади і учасників АТО. 

Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що дав вже 19 ордерів на квартири, які куплені на міські і державні кошти.

Натомість учасники АТО сказали, що за два роки війни 19 квартир - це смішно.

Участь в акції взяли: ГО ''Обласна спілка соціального захисту учасників АТО та сімей загиблих'', ГО ''Українська спілка учасників АТО'', ГО ''Всеукраїнське об'єднання учасників АТО'', ГО ''Інвалідів-учасників АТО''. Усі вимоги учасників АТО підтримали ГФ з охорони громадського порядку та державного кордону ''Патріот'', ГО ''Розвиток Громади'' та Антикорупційний рух Валентина Наливайченка.

Анна Новик, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ