Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

До Львова привезли пораненого оператора В'ячеслава Вовка

Сьогодні, 28 серпня, до Львова військовим літаком Ан-26 «Vita» доставили оператора В'ячеслава Вовка, пораненого у липні поточного року під час навчань з територіальної оборони у Кривому Розі, - Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Літак «Vita» здійснив посадку у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького близько 16 години. Переліт з Дніпра до Львова тривав неповних три години. Після приземлення В’ячеслава та ще одного військовослужбовця, який отримав поранення у районі проведення АТО, двома реанемобілями доставили у Військово-медичний клінічний центр Західного регіону для подальшого лікування.

Нагадаємо, що днями у Дніпровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова, за дорученням Міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака, військові лікарі з Вінниці, Львова та Одеси оглянули В’ячеслава Вовка і після ретельного консиліуму щодо його стану та подальшого лікування прийняли рішення, що готові взятися за лікування В’ячеслава, запропонувавши для цього транспортувати його до Львова.

Разом із В’ячеславом до Львова прибула його дружина Інна. Про її розміщення заздалегідь подбали у ВМКЦ ЗР і вона постійно буде перебувати біля свого чоловіка.

"Переліт В’ячеслав переніс добре. Сподіваюся, що львівським військовим лікарям вдасться покращити стан чоловіка, адже він вже хоче якихось зрушень у лікуванні. Зараз в нас надія на львівських нейрохірургів та волю Божу", - розповіла дружина пораненого оператора Інна Вовк. 

"Коли забирали В’ячеслава Вовка з обласної клінічної лікарні імені Мечникова в Дніпрі його стан залишався вкрай важким. Він постійно підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Під час польоту наша бригада підтримувала його стан стабільним, шляхом корегування медикаментозного впливу. Увесь політ пацієнт був у свідомості, у межах своїх можливостей спілкувався із персоналом", - розповів начальник відділення медичного забезпечення аеромедичної евакуації Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону підполковник медичної служби Павло Горчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ