Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

До Львова з Дніпра летить літак із пораненими бійцями

Сьогодні, 4 травня, до Львова з Дніпра прибуде літак із пораненими військовослужбовцями. Орієнтовно на борту літака медичної авіації 15 поранених. З них п’ять лежачих. Про це в коментарі Гал-інфо розповів керівник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (Львів) Олександр Поронюк.
Фото: www.myvin.com.ua .

Борт в аеропорту у Львові зустріне п’ять машин швидкої допомоги. Після цього поранених у супроводі поліції доправлять до Військово-медичного клінічного центру західного регіону.

Як зазначив у коментарі Гал-інфо заступник начальника центру з роботи з особовим складом Військового госпіталю підполковник Іван Держило, для поранених у Львові розпочнеться наступний етап лікування.

Він просить львів’ян наразі не турбувати поранених. 

«Ми щоразу боремося із ажіотажем. Варто розуміти, що поранені потребують спокою. Якщо вони будуть щось потребувати, то ми про це інформуватимемо», - сказав Іван Держило.

Він наголосив, що зараз є тривожні новини зі Сходу, загострення на Світлораській дузі.

«Усім пораненим на борту вже надали першу допомогу - у 66-му мобільному госпіталі, пролікували в Дніпрі, і тепер вони потребують наступного етапного лікування. Важкість їхнього стану будуть визначати лікарі. Вони працюватимуть із ними. Потрібно спершу розібратися з перевідними документами та обсягами проблеми. Лікарі працюватимуть усі вихідні. Наскільки вони важкі, покажуть обстеження і тоді ми додатково інформуватимемо громадськість», - сказав Іван Держило.

Окрім того, на борту з пораненими до Львова повертається поранений ворожим снайпером «Янгол Інститутської», 21-річний львів’янин Ігор Галушка.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 10 квітня 21-річний сержант Ігор Галушка (позивний «Тесак») зазнав важкого поранення голови від кулі ворожого снайпера у Мар’янці, рятуючи життя свого побратима. Ігоря лікували у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова, де він переніс важку дванадцятигодинну операцію на мозку.

Ворожа куля спричинила моторні порушення мови, а також частковий параліч правої половини тіла. Зараз Ігор Галушка вже почав говорити та ходити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ