Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До найкращих ВНЗ світу включили один український

Британське видання Times Higher Education опублікувало черговий щорічний рейтинг найкращих університетів світу. До рейтингу включено п'ять українських університетів, один з яких КНУ ім. Шевченка, отримав місце в групі 810-1000, - Освіта.ua.

Інші чотири українських університети, Львівський національний університет ім. Франка, Національний університет «Львівська політехніка», НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського» та Харківський національний університет ім. Каразіна, попри включення до престижного світового рейтингу, отримали місця у категорії 1000+.

Загалом, цього року рейтинг найкращих університетів світу Times Higher Education, у якому представлені виші 77 країн, вперше очолили два британських виші. University of Oxford вдруге поспіль отримав першу сходинку таблиці, а University of Cambridge піднявся з четвертого на друге.

У цілому, європейські університети отримали половину місць у тор-200 рейтингу, а Нідерланди і Німеччина долучились до Великої Британії, як найбільш представлені країни у рейтингу Times Higher Education. Нові позиції отримали також Італія та Іспанія.

Ще однією тенденцією цьогорічного рейтингу є просування університетів Китаю, який відтепер є домом для двох університетів у топ-30: Peking University та Tsinghua University. Китайський дует відтепер переважає декілька престижних університетів Європи і США. Разом з тим, майже всі китайські університети покращили свої позиції.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ