Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До парламенту Словаччини пройшли проросійські сили та популісти

Внаслідок парламентських виборів, що відбулися в Словаччині 5 березня, до парламенту країни пройшли відверто проросійські сили та популісти. Про це свідчать результати волевиявлення, які наводить Pravda.sk.

Зокрема, відверто проросійська політична сила "Народна партія Наша Словаччина" отримала понад 8% голосів виборців та, відповідно, 14 мандатів в парламенті.

Окрім того, до парламенту також пройшла  популістська партія SME з 6,6% (11 мандатів).

Як повідомлялося, партія діючого прем’єра Роберта Фіцо SMER-SD отримала меншу підтримку, ніж передбачали отпиування напередодні виборів. Зокрема, партія Фіцо набрала 28,3%, що дає їй змогу провести 49 депутатів до парламенту.

Нагадаємо, за результатами виборів 2012 року політсила здобула підтримку 44,5% виборців, що дозволило отримати 83 мандати та сформувати однопартійну більшість.

На другому місці - ліберальна партія Свобода та Солідарність (SaS), відома також своїм євроскептицизмом, яка отримала 12,1% голосів виборців та 21 мандат.

Далі йдуть блок O’lano +Nova (11%), словацькі націоналісти SNS (8,6%), партія Most — Híd , що захищає інтереси угорської меншини (6,5%) та партія #Siet (5,6%).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що партія Фіцо втратила одноосібну більшість в Словаччині.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ