Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

До перевиборів в неділю готуються 797 місцевих рад

У найближчу неділю, 14 листопада, в 797 місцевих радах відбудуться повторні вибори. Про це повідомила заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна сьогодні на прес-конференції в Києві.

"На сьогоднішній день в Центральній виборчій комісії дані про призначення повторних виборів у 266 адміністративно-територіальних одиницях і повторне голосування, зокрема, призначено було на 7 листопада в 111 випадках, і в 797 - на 14 листопада", - сказала Усенко-Чорна.

За її словами, повторне голосування здебільшого стосується формування районних рад у випадках, коли територіальні виборчі комісії не змогли визнати переможців у одномандатних мажоритарних округах.

У свою чергу, заступник голови ЦВК Андрій Магера додав, що в багатьох регіонах України дотепер не встановлені офіційні результати виборів через судові позови різних суб'єктів виборчого процесу щодо оскарження результатів виборів. У той же час Магера не зміг уточнити кількість таких регіонів.

Як сказала Усенко-Чорна, не всі територіальні виборчі комісії інформують ЦВК про офіційну явку виборців, а також встановлення офіційних результатів виборів.

"Голова Центральної виборчої комісії звернувся до голови Судової адміністрації з тим, щоб саме судові органи інформували ЦВК про надходження судових рішень за результатами розгляду позовів щодо оскарження результатів виборів", - повідомила Усенко-Чорна, передає Левый берег.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ