Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

До Польщі прибула американська військова техніка

Танки «Abrams», бойові машини «Bradley», гаубиці «Paladin» та інше бойове спорядження – у ґданському порту почалося розвантаження понад тисячі американських машин Другої протитанкової бригадної бойової групи. Це – перша частина устаткування, яке до Польщі приїхало в рамках операції «Atlantic Resolve».

Як повідомляє Польське радіо, техніка буде використовуватися під час навчань.

"Це військове спорядження, яке ми сьогодні тут бачимо, буде розміщено у західній частині Польщі. Я маю на увазі, передусім, такі місцевості: Болєславєц, Жаґань, Торунь, Свєнтошув, Сквєжин. Ці машини будуть використовуватися у різноманітних вишколах та маневрах. Це бойова група. Я вже на цей момент прагну наголосити на ранзі маневрів «Dragon-17» - це 17 тисяч солдатів із 11 держав.

Думаю, що ці дані досить промовисті коли говорити про активність країн-членів НАТО, а також використання потенціалу американської сторони», - зазначив головнокомандувач Збройних сил Польщі генерал Ярослав Міка.

У четвер на місце постійної дисколакції вирушить перший американський потяг з озброєнням. Операція «Atlantic Resolve» має на меті запевнити постійну присутність американських військ у Центрально-Східній Європі. Маневри «Dragon-17», які відбудуться 25-29 вересня, будуть найбільшими цьогоріч військовими вишколами у Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ