Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До реформи освіти долучать міжнародних експертів

МОН представило 7 ключових ініціатив, які відомство зацікавлено реалізовувати спільно з міжнародними партнерами та донорами. Про це повідомляє прес-служба відомства, - Освіта.UA.

Презентація ініціатив відбулась під час зустрічі міністра освіти Лілії Гриневич з представниками ключових міжнародних партнерів та організацій, що співпрацюють з МОН.

У відомстві зазначають, що до ключових ініціатив співпраці з міжнародними експертами відноситься допомога у розробці стандартів для базової школи, організації широкого та відкритого обговорення запропонованих змін у програмах 10-11 класів, створення національної платформи онлайн-освіти, підтримка, зокрема експертна, під час дерегуляції освітньої сфери, формування мережі експертів із забезпечення якості вищої освіти, проект з розвитку студентської активності та внутрішньої мобільності, а також участь у підготовці довготривалої стратегії змін в освіті.

За словами керівника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН Анни Новосад, відомство особливо зацікавлено у реалізації цих проектів, однак у міністерстві також вітаємо інші ініціативи з боку міжнародних партнерів.

«Якщо у вас є власне бачення нашої співпраці в межах чотирьох пріоритетів МОН, серед яких: реформа Нова українська школа, модернізація професійної освіти, підвищення якості вищої освіти та зміна системи фінансування науки – ми відкриті до пропозицій», – наголосила Анна Новосад.

У МОН також повідомили, що у межах обговорення також піднімалося питання вже діючих проектів. Зокрема, йшлося про підтримку переміщених вищих навчальних закладів та об’єднання зусиль навколо координації допомоги міжнародних партнерів.

Освіта.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ