Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий заявив, що в Рясному не буде жодного сімттєсортувального комплексу

Сьогодні, 1 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради до мерії прийшли з пікетом мешканці Білогорщі, Левандівки та Рясного. Загалом під стінами Ратуші зібралося близько сотні людей, передає кореспондент Гал-інфо.

Пікетувальники прийшли, щоб висловитися проти того, аби в Рясному виділяли 10 гектарів землі під сміттєсортувальною лінію.

В порядку денному знову винесли питання про виділення 10 га для ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" на вул Т. Шевченка, 327-г (питання номер 29 в порядку денному).

На початку сесії міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що в Рясному не буде жодного сімттєсортувального комплексу. За його словами, він також чув чутки про те, що в Рясному начебто будуть сортувати і пресувати сміття, але це не правда.

"Складна ситуація на "Збиранці", і за поданням прокуратури "Збиранка" нині не працює", - сказав Андрій Садовий.

Представник громади Остап Малашняк заявив, що головне питання - це довіра, "а довіри немає".
Він закликав депутатів не голосувати за це питання.

"Ми закликаємо не голосувати за виділення на території промзони "Сільмашу" жодного метра території. Згадане ЛКП вже має територію для обслуговування своєї роботи. Ця ділянка, яку вони хочуть, розташована за 500 метрів від особняків людей. У нас криниці, люди беруть воду з них. Ви сьогодні говорите, що там нічого не буде, а керівник ЛКП Стефанишин чітко сказав, що там будуть пресувати сміття. Ми не хочемо, щоб там щось сортувати чи щоб пресували сміття.

Ця земля розміщена впритул до індустріального парку. Виставити на аукціон. Заробіть гроші для міста. Створіть там ландшафтний заказник, як раніше обіцяли", - сказав Малашняк.

Він закликав владу Львова піти на діалог із Львівською ОДА.

Далі Андрій Садовий не дозволив представникам від усіх громад виступити. людей це обурило. 

"Ви по цілій Україні возите сміття! Хіба вам можна вірити. Ви по телевізору говорите одне, по радіо - друге, а на сесії - третє", - кричали люди.

Водночас з трибуни виступив Роман Дуда, представник ГО "Розвиток Громади", до якої жителі Рясного звернулися по допомогу.

"Сьогодні міський голова сказав, що була допущена технічна помилка в ухвалі про виділення 10 гектарів землі. Вибачте, але це дуже велика помилка… Дуже багато помилок в нашій міській раді і дуже багато брехні, оскільки питання йшло на сесію міської ради і якби не депутати, то питання було б проголосованим, і сміттєвози їздили б в наші мікрорайони. Сміття – це проблема міста, але таку проблему вирішувати за рахунок здоров’я людей неправильно. З людьми не обговорювали жодних проектів, які йшли на сесію. Відповідно люди мусили самоорганізовуватись і проводити громадські слухання…

Раніше громадські активісти зібрали понад 700 підписів мешканців Рясного проти створення сміттєсортувального комплексу на території району

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ