Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

До України вчетверте прибула місія канадських медиків

Канадські медики вчетверте прибули до України з метою проведення безкоштовних реконструктивних хірургічних операцій для жертв Майдану та поранених в зоні бойових дій на Донбасі військових.

Четверта місія розпочала роботу 19 лютого, вона триватиме до 28 лютого.

Канадські лікарі проведуть операції на обличчі та верхніх кінцівках, займуться усуненням черепно-лицьових деформацій.

Місія організована канадсько – українською фундацією під патронажем Конгресу українців Канади. Команда складається з понад 20 медиків-добровольців.

«Перша місія загартувала нас та об’єднала разом над виконанням конкретних цілей – це допомога пораненим під час Революції гідності. В нашому центрі лікувались та продовжують лікуватися люди, які також отримали поранення під час бойових дій на сході України. Високоспеціалізована допомога була надана понад 100 пацієнтам», – розповідає Анатолій Казмірчук, начальник Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь».

За словами менеджера місії канадських лікарів Христини Волер, канадські лікарі проконсультували вже більше ніж 200 пацієнтів.

«Все обладнання ми залишаємо тут, щоб поранені могли отримати якісну медичну допомогу», – сказала вона.

Начальник клініки щелепно-лицевої хірургії та стоматології головного військового клінічного госпіталю Міноборони Ігор Федірко зазначив, що останні 2 місії фінансуються урядом Канади, на роботу перших двох кошти зібрали громадяни Канади.

Перша медична місія пройшла у листопаді 2014 року, друга – в травні 2015 року, третя – в жовтні 2015 року, провели 180 реконструктивних операцій.

Канадсько – українська фундація була створена Конгресом українців Канади для координації, розробки, організації та реалізації проектів канадців, спрямованих на надання допомоги Україні.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ