Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До уваги водіїв: в Україні розпочалася операція «Увага! Спецсигнал!»

Операція під такою умовною назвою триватиме на території держави в період із 28 листопада до 7 грудня. Упродовж 10 днів Державтоінспекція перевірятиме, як водії виконують вимоги Правил дорожнього руху в частині надання переваги в русі автомобілям з увімкненими спецсигналами.

Профілактичні заходи будуть проводитися в першу чергу в обласних центрах та містах із великими транспортними потоками. Саме там через порушення водіями авто Правил дорожнього руху щодо пропуску транспортних засобів з увімкненими проблисковими маячками, оперативні служби часто не можуть своєчасно дістатися місця призначення. Це, свою чергу, може призвести до негативних або ж навіть непоправних наслідків. Кожному водієві слід задуматися над тим, що ціною ігнорування вимог ПДД може стати чиєсь життя.

Обладнання автомобілів оперативних служб спеціальними сигналами – не чиясь забаганка, а життєва необхідність. Там, де чекають на виклик «швидку», міліцію або пожежну охорону, рахунок іноді йде на хвилини.

Державтоінспекція МВС України нагадує, що згідно із законодавством України право на перевагу в русі мають автомобілі швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, міліції, військової автомобільної інспекції, служби інкасації тощо, які рухаються з увімкненими спеціальними сигналами.

УЗГ МВС України (за матеріалами ДДАІ МВС України).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ