Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Добробати вимагають виділити Іловайську трагедію в окреме провадження

Представники добровольчих батальйонів, які потрапили в Іловайський котел, вимагають виділити Іловайську трагедію в окреме кримінальне провадження. Таку заяву сьогодні, 29 серпня, на мітингу з нагоди 3-ї річниці Іловайської трагедії зачитав командир штурмової бригади батальйону "Донбас" Тарас Костанчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вимагаємо виділити в окреме кримінальне провадження Іловайську трагедію, а не розслідувати це як загальний злочин російської агресії проти України", - сказав  Костанчук.

Другою вимогою є, після закінчення розслідування саме Іловайської трагедії, передати цю справу в суд і в суді допитати всіх свідків і учасників, починаючи з керівника Генштабу та інших, всіх причетних до Іловайського котла. І вже в суді визначити, хто винен, хто не винен.

Третя вимога - це зняти звинувачення з рядових, які не маючи чітких команд не знали, що робити після того, як керівництво залишило свої позиції "і рушило в сторону Києва".

Костанчук зауважив, що події, які відбулися під Іловайськом, не були дезертирством, це була недолугість "командування, яке не знало, як правильно і які команди віддавати".

За його словами, не можуть бути винні солдати і не винні їх командири.

Як відомо, у вівторок на Михайлівській площі у Києві проходять заходи третіх роковин Іловайської трагедії, у яких беруть участь представники батальйонів "Донбас", "Кривбас", "Херсон", військові Збройних сил України та Національної гвардії.

За даними розслідування прокуратури, 29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою та наказом командування генерального штабу збройних сил РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських бійців під Іловайськом.

Загинули 366 українців, 429 воїнів зазнали поранень, 300 - потрапили в полон.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ