Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Додон передумав розривати асоціацію між Молдовою і ЄС – Wyborcza

Переможець на виборах президента в Молдові Ігор Додон змінив свою точку зору на угоду про асоціацію з ЄС і тепер говорить, що не зможе виконати свою обіцянку розірвати її. Тому що у президента немає таких повноважень. "Ми повинні використати досвід ЄС для розвитку нашої країни", - цитує слова молдовського політика Gazeta Wyborcza.

Додон запевнив, що під час його президентства угода буде належним чином виконуватися. Хоча під час передвиборчої кампанії він обіцяв, що розірве її і скерує Молдову на вступ в російську організацію – Євразійський союз. Тепер же переможець президентської гонки заперечує, що він займає проросійську позицію і запевняє, що це політичні суперники його таким помилково називали. Сам Дадон себе називає "промолдовським" політиком.

Він також пояснив, що перший свій візит в якості президента Молдови зробить в Москву, щоб домовитися про зняття російського ембарго на молдовські вина і товари. При цьому, Додон запевнив, що другий візит буде в Брюссель, а третій – в Бухарест. Він також наголосив, що російські війська повинні покинути Придністров'я. 

"Але це повинно відбутися після політичного врегулювання конфлікту", - додав він.

Нагадаємо, що вибори президента в Молдові проходили у два тури – 30 жовтня та 13 листопада. За підсумками голосування центральна виборча комісія повідомила про перемогу лідера соціалістів Ігоря Додона, конкурентом якого була лідер молдавських правих Майя Санду.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ