Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Документи при обміні валют ніхто не скасовував, - НБУ

При проведенні валютообмінних операцій необхідно надавати документи, що засвідчують особу. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

"Останнім часом у ЗМІ з' явилася не зовсім коректна інформація щодо процедури проведення валютообмінних операцій, а саме, що НБУ дозволив здійснювати валютообмінні операції без документів", - йдеться в повідомленні.

За даними регулятора, як і раніше для проведення готівкових валютообмінних операцій необхідно пред'явити документи, що засвідчують особу, а копії цих документів повинні зберігатися разом з квитанцією про здійснення операції в документах дня банку.

У той же час банкам дозволено надавати послугу з купівлі через банківські автомати самообслуговування готівкової інвалюти у фізичних осіб: фізособа за допомогою банківського автомата самообслуговування здійснює продаж готівкової інвалюти і отримує готівкові гривні; при проведенні такої операції поточні рахунки цієї особи не задіяні.

Крім того, за операціями з використанням платіжних карток банки здійснюють конвертацію гривні в іноземну валюту в тому випадку, коли клієнт розраховується платіжною карткою за межами України; в такому випадку відсутні будь-які обмеження на здійснення таких операцій.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ