Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Доля Садового у руках Малехівської сільської ради

Як вже повідомляло Гал інфо, сьогодні, 29 вересня, о 14:00 відбудеться засідання сесії Малехівської сільської ради, під час котрої планують затвердити договір про спільну діяльність з Львівською міською радою. Також депутати голосуватимуть за надання дозволу на виготовлення детального плану території земельної ділянки для стабілізації тіла полігону та реалізації проекту з рекультивації полігону.

Зокрема, четвертим пунктом порядку денному сесії Малехівської сільської ради зазначено питання про «Затвердження договору про спільну діяльність з Львівською міською радою.

Наступне питання: «Про надання дозволу на виготовлення детального плану території земельної ділянки з стабілізації тіла полігону, реалізації комплексного проекту рекультивації полігону, обслуговування існуючого полігону та збірників фільтрату в с. Малехів Жовківського району Львівської області».

Активісти закликають журналістів та небайдужих прийти на засідання сесії Малехівської сільської ради, що відбудеться 29 вересня о 14:00 в приміщені сільської ради.

Нагадаємо, 15 вересня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати затвердили договір про спільну діяльність Львівської міської ради та Малехівської сільської ради щодо закриття Грибовицького сміттєзвалища шляхом проведення повної рекультивації, відведення інфільтратів з відповідним очищенням збірників інфільтрату. Цей договір став предметом активної дискусії між депутатами.

Стосовно самого договору, то варто зауважити, що міська влада стала  дуже щедра на різні звабливі пропозиції.

Натомість в обов'язках сторін прописано, окрім рекультивації сміттєзвалища, ще й фактичне подовження вивозу сміття на Грибовицьке сміттєзвалище.

Додамо, що є пункт "Здійснити заходи із стабілізації схилу сміттєзвалища  у відповідності до робочої документації "Технологічна карта складування ТПВ" в об'ємі першочергових заходів із стабілізації полігону, розробленої ТзОВ "Інститут Гірхімпром".

Відповідно до розробленого проекту стабілізація схилу полігону відбувається шляхом завезення 2788,2 тис.куб. м побутових відходів на протязі 7 років.

Зазначимо, громаді с. Великі Грибовичі та с. Збиранка не надходило жодних пропозицій щодо компенсації за наслідки трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Додамо, що Львів потрохи занурюється у сміття, особливо спальні райони. У місті п`ять компаній вивозять сміття, міська влада намагається на них перекласти відповідальність, мовляв. не справляються. Одна правда така, що сміття нікуди вивозити.  Так, учора, 28 вересня, на IX сесії Запорізької міської ради депутати не проголосували за проект-рішення, яке передбачало приймання сміття зі Львову на запорізький полігон.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ