Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Доля Яценюка вирішується не в парламенті і навіть не в Україні, – Ігор Луценко

Питання можливої відставки уряду Арсенія Яценюка, про яку говорять уже кілька місяців, напередодні звіту Кабінету Міністрів перед Верховною Радою виглядає актуальним, як ніколи. Втім, на думку народного депутата Ігоря Луценка, доля чинного прем’єр-міністра вирішуватиметься не в парламенті. Залишить свою посаду а чи залишиться на посту Арсеній Петрович залежить від результату домовленостей між фракцією «Народного фронту», президентом Петром Порошенком та Міжнародним валютним фондом.
Фото - День

Таку думку народний обранець висловив у коментарі «Гал-інфо».

«На жаль, це питання вирішується не нами, а всілякими силами, які нами керують: ЄС, США, що представлені, зокрема, Міжнародним валютним фондом. Як вони вирішать з точки зору власної кон’юнктури, так і буде», – зазначив Ігор Луценко.

За його словами, доля Арсенія Яценюка буде вирішуватися шляхом тристоронніх домовленостей між впливовими групами «Народного фронту», Петром Порошенком та МВФ. При цьому слід розуміти, що США традиційно стають на захисті чинного прем’єр-міністра, а президент не буде квапитись позбутися Яценюка з тактичних міркувань.

«Думаю, не так уже йому (Порошенку) й погано. Весь негатив йде на Яценюка. Якби президент сильно прагнув відставки Яценюка, то уже давно була б дика кампанія проти Арсенія. Мені здається, Порошенку простіше домовитися: всю корупцію списувати на Яценюка, а самому красуватися», – зазначив Ігор Луценко.

Утім, якщо відставка прем’єр-міністра не є очевидною, то переформатування уряду, з точки зору народного депутата, може бути дуже серйозним – аж до зміни 50% складу Кабміну. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ