Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Долю Луганських виборів вирішить Донецький суд

Доля виборів Луганського міського голови вирішуватиметься в Донецькому адміністративному апеляційному суді. Про це в коментарі «Головкому» розповів кандидат на посаду міського голови Луганська від КПУ Спиридон Кілінкаров, який за рішенням ТВК програв вибори кандидатові від Партії регіонів Сергію Кравченку на 21 голос.

«У нас є рішення Луганського адміністративного суду, яке зобов\'язало міську ТВК скласти уточнений протокол а міська комісія повинна зобов\'язати це зробити Жовтневу ТВК. Незважаючи на це територіальна міська комісія ще не прийняла ніяких рішень. Усе стоїть в ступорі. Але у нас є інформація, що ТВК скерувала позов до Донецького адміністративного апеляційного суду на рішення Луганського адміністративного суду», - розповів Кілінкаров.

В той же час, за переконанням кандидата в мери Луганська, до рішення Донецького суду навряд чи хтось посміє незаконно оголосити Сергія Кравченка міським головою.

«У нас на руках є рішення суду, яке це забороняє. Поки в зухвало напролом оголошувати Кравченка мером навряд чи будуть. Я не бачив позову до донецького суду, не знаю, що вони хочуть оскаржити. Якщо Донецький суд відмінить рішення Луганського суду про виправлення протоколу, то набуде чинності оголошений фальсифікований протокол. Чесно кажучи, я в українське правосуддя не занадто вірю, я не наївна людина, і усе це прекрасно розумію», - визнає нардеп від КПУ.

У випадку ж якщо у нього заберуть перемогу в Луганську, за словами Кілінкарова, він звернеться до Президента України Віктора Януковича.

«Якщо у мене заберуть перемогу, потрібно буде приймати якесь політичне рішення. Подивимося, поки рано підводити підсумки. Потреби виводити (людей) на вулиці немає. Зараз у нас на вулиці є люди, і що це дає? Барабанять вони там: і що? Писатимемо листи Президентові. На рівні Донецького і Луганського обкомів ми готуємо лист на ім\'я Президента про те, що такі вибори нікому не потрібні. Який сенс проводити вибори, якщо їх результати коригують суди і незрозуміло які люди на колінах. Це вже не вибори, а чотрзна що!», - заявив Кілінкаров.

Нагадаємо, учора Луганський адміністративний суд зобов\'язав ТВК перерахувати голоси на трьох виборчих дільницях міста, де за даними прокуратури волевиявлення громадян було фальсифіковане. За різними даними, у разі перерахунку міським головою Луганська може стати комуніст Спиридон Кілінкаров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ