Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Дон Паскуале", червона доріжка, шампанське: відкриття сезону в Львівській опері

26 серпня відбулась прем’єра опери “Дон Паскуале” Г. Доніцетті, яка відкрила новий театральний сезон у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Кореспондент Гал-інфо побувала на святковому заході.
Фото з сайту Львівської опери
Фото з сайту Львівської опери
Фото з сайту Львівської опери
Фото з сайту Львівської опери
Фото з сайту Львівської опери
Фото з сайту Львівської опери
1/3

Перед початком вистави на площі біля Оперного театру було чути живу музику. Це на балконі Театру давав концерт брас-квінтет. Перед входом розстелили червону доріжку, тому гості мали можливість відчути себе по-особливому поважними.

Важко залишити поза увагою і те, що змінився дизайн квитка та й загалом стилістика всієї рекламної продукції. Організатори розповіли, що вперше в історії театру, прем’єру опери можна буде подивитись у режимі онлайн. Адже через аншлаг не вистачило квитків для всіх охочих.

Також приємною несподіванкою для всього акторського складу та для кожного, хто долучився до створення опери “Дон Паскуале”, стало те, що на них чекає преміальне нагородження.

Після завершення вистави голова Львівської обласно державної адмінстрації Олег Синютка відповідно до наказу Президента нагородив художнього керівника балетної трупи Ігоря Храмова високою державною нагородою – присвоєнням Почесного звання «Народний артист України»; провідну солітку балету Анастасію Ісупову та диригент-постановника Юрія Бервецького - “Заслужений артист України”.

Фото з сайту Львівської опери
Фото з сайту Львівської опери
1/1

Генеральний директор — художній керівник Львівської Національної Опери Василь Вовкун розповів про амбітні плани на новий театральний сезон: “Працюючи над удосконаленням творчого простору театру, ми запропонуємо нашим глядачам новий сервіс обслуговування, відкривши для огляду центральний балкон, з якого прибрали рекламні банери і таким чином повернули автентичний вигляд фасаду театру.

Ми вже розпочали зйомки серії роликів усіх наших вистав, а також рекламної продукції під назвою «Відчуй симфонію життя!» у Львівській національній опері. Так ми хочемо створити відчуття симфонії життя не тільки на нашій театральній афіші, а й у рекламних роликах, що покажуть  у Львові та Києві, а згодом – по всій Україні і не тільки. Адже наші шанувальники є не тільки в Україні, а й в Європі та цілому світі. Таким чином у 2018 році ми прагнемо довести аншлагову вартість наших вистав до двохсот тисяч".

Фото з сайту Львівської опери
Фото з сайту Львівської опери
1/1

Додамо, що постановники опери «Дон Паскуале»: диригент – заслужений діяч мистецтв України Михайло Дутчак, режисер – заслужений діяч мистецтв України Галина Воловецька, сценограф – народний художник України Михайло Риндзак, художник костюмів – Христина Козак, хормейстери – лауреат всеукраїнського конкурсу Василь Коваль, Ірина Коваль, балетмейстер – заслужений артист України Сергій Наєнко. 

26 серпня в головних партіях виступили: Наталія Курильців (Норіна), лауреат міжнародного конкурсу Олег Лановий (Ернесто), Дмитро Кокотко (дон Паскуале), лауреат міжнародних конкурсів Микола Корнутяк (Малатеста). 

Винахідлива режисура, вишукані сценічні костюми, чудові оркестр і голоси виконавців – ось приваби прем’єрної вистави «Дон Паскуале», яка залишає неповторні враження. 

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ