Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Донецьк синхронізував вимоги УЄФА і власні можливості і готовий поділитися здобутками зі Львовом, – Близнюк у Львові

Найбільша проблема з підготовкою до Євро-2012 в Україні консолідована у Києві. І якщо там не буде прийняте і політичне в тому числі рішення про 100-відстокове фінансування усіх намічених програм до футбольного чемпіонату, Євро-2012 ми не підготуємо. Разом з цим ми маємо синхронізувати вимоги УЄФА і наші можливості. Я впевнений, що у Донецьку ми їх синхронізували. У Львові – не знаю. Але я готовий поділитися своїми здобутками. Про це сьогодні, 30 вересня, у Львові під час засідання «Львів – Донецьк: формула регіональної співпраці» заявив голова Донецької облради Анатолій Близнюк.

«Я знаю про всі проблеми щодо підготовки до Євро-2012: і Харкова, і Донецька, і Львова, і Києва. І не тільки тому, що мені інтересно, а тому що ми збираємося, спілкуємося, бачимо, які у кожного є проблеми. Так, для Донецька проблема – п’ятизіркові готелі. Загалом нам потрібно 1,5 тис. готелів. От як бізнесу сказать, ти побудуй п’ять п’ятизіркових готелів до 12 року, а що у 13 р. буде, я не знаю. Це буде розумно з мого боку, чи ні? Але по Донецьку можу вас запевнити, що ми знайдемо всі варіанти для того, щоб у Донецьку провести не тільки відбіркові, але й чвертьфінал і півфінал», – зазначив голова Донецької облради.

Анатолій Близнюк впевнений, що доки не будуть синхронізовані усі завдання УЄФА, просування не буде. «УЄФА каже: аеропорт донецький за 10 годин має прийняти 31 тис. вболівальників. Їхні вимоги можна послухати, а можна вникнути, що вони хочуть. І коли ми почали працювати над цим завданням, нам вже кажуть: а де ваші іноземні консультанти, а де ваші люди у системі, які вільно володіють двома іноземними мовами. Якщо вимога щодо знання мов висувається до комп’ютерників, то зрозуміло, а будівельники що – двома мовами володіють? Ні», – зокрема, навів приклад Близнюк.

«Ми повинні синхронізувати вимоги УЄФА і наші можливості. Я впевнений, що у Донецьку ми їх синхронізували. У Львові – не знаю. Але я готовий поділитися своїми здобутками», – зауважив Анатолій Близнюк.

Він запропонував у жовтні зібратися у Донецьку керівникам чотирьох приймаючих міст і ознайомитися із напрацюваннями Донецька по Євро-2012.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ