Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Донецьк треба деблокувати: депутат пояснила свій конфлікт із «Самопоміччю»

“Самопоміч” не виключила мене з фракції, бо змінила позицію щодо блокади, про це на своїй сторінці у ФБ написла депутат ВРУ, член фракції «Самопоміч» Наталія Веселова.

Наталія Веселова: «3 жовтня відбулось засідання фракції “Самопоміч”, на якому повинно було вирішитись питання виключення мене з фракції. Проте “Самопоміч” не знайшла достатньо голосів для цього.

Сподіваюсь, це результат моєї роз’яснювальної роботи. Сьогодні уже всі бачать, що блокада ОРДЛО приносить Україні великі економічні збитки, а також відчужує від нас ці території.

Фракція “Самопоміч” напевно відмовиться від своїх намірів розпочинати восени нову блокаду.

У вересні я зареєструвала у Верховній Раді законопроект №7047-1 "Про припинення економічної та транспортної блокади території України, де органи державної влади України тимчасово не здійснюють свої повноваження".

А вже 2 жовтня лідер фракції Олег Березюк заявив, що у вівторок планувався розгляд питання про виключення мене з фракції через запропонований законопроект».

Напередодні Наталія Веселова також у себе на сторінці у ФБ написала: «Шановні співвітчизники!

Фракція «Самопоміч» зробила заяву про виключення мене з фракції. Я хочу, щоб громадськість знала – я не боюсь цього.

Я маю абсолютно принципову позицію: «Донбас – це Україна».

Я переселенець з Донецька. Для мене повернення Донбасу завжди буде пріоритетом.

Я вважаю, що українці, які залишились на непідконтрольних територіях є заручниками окупантів. Інші мешканці Донбасу, виїхали на територію підконтрольну українському Уряду і стали внутрішньо переміщеними особами.

Я брала участь у створенні батальйону «Донбас», борючись за цілісність країни.

Я чітко і голосно скрізь заявляю: “Росія – агресор. Росія – окупант”. Моя позиція співпадає з позицією Курта Волкера, спецпредставника США щодо України. Ми повинні максимально зберегти соціально-економічні зв’язки з ОРДЛО, щоб після перемоги України у цій гібридній війні, ми змогли легко інтегрувати наші території.

І якщо сьогодні комусь потрібно виправдовуватись за свою поведінку, то це швидше представникам фракції, які приймали участь у створенні так званої блокади, що призвела до ізоляції від України тих територій Донбасу, за які проливається кров українців.

Свого часу партія запросила мене балотуватися, бо потребувала у своїх лавах патріотичних, принципових людей, щоб мати позитивний імідж. Можливо, тепер їм це непотрібно?

Наразі немає юридичних підстав виключати мене зі складу фракції, оскільки офіційно на фракції не було голосування щодо підтримки чи не підтримки "блокади" ОРДЛО. У зв'язку з цим немає підстав заявляти про розбіжність наших поглядів.

Фракція «Самопоміч» повинна зрозуміти: якщо вона кличе вільних людей працювати у Парламент, то не потрібно очікувати, що після прийняття присяги, люди перетворяться на роботів і будуть механічно виконувати внутрішні вказівки.

Я незалежна людина.

При цьому я готова співпрацювати з усіма парламентарями щодо законодавчих ініціатив, особливо з питань анексованих та непідконтрольних територій.

З повагою народний депутат України Н.В. Веселова».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ