Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Донецькі чорнобильці закликали киян виходити на вулиці

Донецькі чорнобильці не збираються згортати акцію протесту і закликають всіх українців захищати свої права. Про це представники чорнобильських організацій Донецька заявили у вівторок на прес-конференції.

Зокрема, член ініціативної групи чорнобильців з Донецька Володимир Сумарук закликав мешканців всіх регіонів Україні виходити на акції протесту, повідомляє УП.

"Сьогодні під Кабміном до нас підходили зі сльозами на очах, тиснули нам руки і казали, що ми молодці. Хлопці, ми не молодці, ми звичайні хлопці з Донецька, і тому я всім там казав (під Кабміном) і тут кажу - ми сюди приїхали, щоб сказати: люди, прокиньтеся, ніхто крім нас не відстоїть наші права, ні Тігіпко, ніхто", - сказав він.

За словами чорнобильця, "якщо в кожному регіоні, а особливо в Києві, люди почнуть захищати свої права, так само, як і в Донецьку, ми їх відстоїмо".

Він зазначив, що не обов'язково оголошувати голодування, потрібно просто виходити на акції протесту.

"Потрібно піднятися всій Україні, щоб влада бачила, що ми ще живі... Я прошу, щоб всі чорнобильці самоорганізовувалися на місцях і починали акції протесту", - закликав Сумарук.

Нагадаємо, у Донецьку біля будівлі управління Пенсійного фонду чорнобильці – учасники акції голодування – на місці демонтованого в неділю штабного намету встановили новий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ