Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Донецький пенсіонер подав до суду на Порошенка

Донецький пенсіонер подав до суду на Порошенка. Повідомила Українська правда.

Вищий адмінсуд України зареєстрував перший позов громадянина, який проживає в зоні АТО, до президента про скасування указу, згідно з яким припинені виплати пенсій та соціальних допомог неконтрольованих українськими військами територіях. Про це повідомила адвокат позивача Тетяна Волкова.

"Наш позов прийнятий і зареєстрований. Відповідачем виступає президент України Петро Порошенко, який затвердив своїм указом рішення РНБО, яке суперечить закону", - заявила адвокат.

За словами Тетяни Волкової, вона захищає інтереси мешканця Донецька Володимира Стещенка, 1942 року народження, який раніше отримував пенсію з інвалідності.

У своєму позові він вимагає від суду визнати незаконним і скасувати указ президента №875, який вводить в дію рішення РНБОУ.

При цьому вона підкреслила, що сьогодні з такими ж позовами можуть звернутися багато соціально незахищених мешканців Донецька, які залишилися без грошей через припинення виплат заслужених пенсій і призначених соціальних допомог.

На думку Волкової, подібні позови мають шанси на задоволення судом.

"Конституція України гарантує всім своїм громадянам рівні права. А цей Указ вводить відмінність між громадянами України за територіальним принципом", - заявила адвокат.

Також адвокат повідомила про подібний позов, поданий до Окружного адміністративного суду Києва мешканкою Донецька Ніною Івановою на Кабінет міністрів.

У цьому випадку позивач, представником якого також виступає Тетяна Волкова, вимагає скасувати як незаконну постанову Кабміну №575, яка регламентує припинення виплат в зоні АТО.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ